Een van de meest gestelde vragen bij het kopen van een gebruikte auto is ‘welke kilometerstand is goed voor een gebruikte auto?’

Nogmaals, dit hangt allemaal af van het merk en het model. Wat als normaal wordt beschouwd voor een hot hatch of saloon, is mogelijk niet hetzelfde voor een MPV: Roadster of targa. Stadsauto’s zullen waarschijnlijk minder kilometers maken dan auto’s in de voorsteden, en gezinsauto’s kunnen meer kilometers maken dan een sportwagen.

Terwijl de checklist voor autokopers hierboven een handige gids is om te gebruiken. Een andere belangrijke overweging waarmee rekening moet worden gehouden, is de kilometerstand van gebruikte auto’s.

Om u een globaal beeld te geven van wat wordt beschouwd als een goede kilometerstand, zou het volgende nuttig moeten zijn.

Een gemiddeld aantal km’s per jaar is ongeveer 9.320. Op basis hiervan kan een auto van 6 jaar met ongeveer 55.920 kilometer op de teller als gemiddeld worden beschouwd.

Met een kenteken RDW ovi check kun je kilometerstand en chassisnummer opvragen en nog veel meer.

TESTRIT TIPS

Na een grondige controle is het tijd om met de auto een proefrit te maken. Dit is weer een geweldige kans om een paar extra controles uit te proberen die u zullen helpen bevestigen dat de gebruikte auto die u overweegt geschikt voor u is.

Zorg ervoor dat u de motor start als het koud is. Als de auto al is opgewarmd, kan deze problemen zoals slecht starten of roken maskeren. Beide indicatoren voor motorslijtage.

Test de verzending. Je wilt er zeker van zijn dat het soepel op en neer beweegt. Controleer bij handmatige transmissies of de koppeling soepel werkt en niet slipt.

Probeer de auto uit op verschillende ondergronden. En probeer het op snelwegsnelheden te rijden. U wilt een goede indicatie van hoe het zich onder alle omstandigheden gedraagt.

Test de handrem op een steile heuvel om er zeker van te zijn dat hij goed werkt.

Een gebruikte auto kopen bij de dealer is een geweldige manier om een goede prijs te krijgen voor een kwaliteitsvoertuig. En met de Ultimate Second Hand Car Buyer’s Checklist weet u waar u op moet letten, zodat u jarenlang kunt genieten van betaalbaar en probleemloos autorijden.