Verschillende bedrijven in de crypto -financiële industrie hebben gelobbyd om wetgeving aan te nemen die digitale activa reguleert. Deze omvatten Crypto Finance Group, de eerste gereguleerde vermogensbeheerder voor Crypto Asset Funds welke crypto app gebruiken. Het biedt activabeheer-, opslag-, handels- en makelaarsdiensten aan institutionele beleggers. Het biedt ook crypto -activa -opslaginfrastructuur.

Een ander bedrijf, Compound, heeft meer dan $ 18 miljard aan activa die rente verdienen. Het is een gedecentraliseerd geautomatiseerd kredietsysteem. De producten zijn ontworpen voor slimme beleggers die een hoger rendement zoeken. De producten hebben een niet -kwantificeerbaar speculatief risico.

Er zijn veel verschillende platforms waarmee u cryptocurrencies kunt lenen en lenen. Ieder heeft een andere manier om het te doen. Het is belangrijk om het juiste platform voor u te kiezen. De risico’s en beloningen zijn verschillend voor elk. Het is ook belangrijk om te verifiëren dat het platform legitiem is.

Uit een onderzoek van het Internationaal Monetair Fonds bleek dat cyberaanvallen vaak de ineenstorting van gedecentraliseerde financiële platforms veroorzaken. Deze vorken kunnen legitieme transacties wegvagen.

De kwetsbaarheid van crypto -activa stimuleert speculatie in afwezigheid van controles. Het leidt tot brandstofongelijkheid en stuiptrekkingen. Deze instabiliteit kan ook overlopen in de conventionele financiële sector.

Hoewel veel crypto -bedrijven hebben gelobbyd om wetgeving te hebben aangenomen, pleiten sommigen tegen vage taal. De industrie betoogde dat een makelaar niet was gedefinieerd. Het IMF schreef echter een artikel in 2022 dat pleit voor een meer specifieke definitie. Het roept op tot regelgevende vangrails die ervoor zorgen dat crypto -financiering voldoet aan bestaande wetten.