U kunt digitale valuta gebruiken om goederen en diensten te kopen op internet en in winkels die digitale valuta accepteren. U kunt ook digitale valuta kopen en verkopen op open beurzen, de zogenaamde digitale valuta of cryptocurrency-uitwisselingen. Een open beurs is vergelijkbaar met een aandelenmarkt. Een goede exchange om te beginnen is plus500 bitcoin.

Om digitale valuta’s te gebruiken, moet u een portemonnee voor digitale valuta maken om digitale valuta’s op te slaan en over te dragen. U kunt uw portemonnee zelf opbergen of een portemonnee-aanbieder uw digitale valuta voor u laten beheren.

Je hebt een “openbare sleutel” en een “privésleutel” nodig om je portemonnee te gebruiken. Sleutels bestaan uit een willekeurige reeks cijfers en letters.

Openbare sleutels worden gebruikt om uw portemonnee te identificeren.

Privésleutels worden gebruikt om uw portemonnee te ontgrendelen en toegang te krijgen tot uw geld. Privésleutels moeten geheim worden gehouden.

Alle transacties worden geregistreerd in een grootboek of “blockchain” die iedereen kan zien.

Digitale valuta’s zijn geen wettig betaalmiddel

Digitale valuta’s, zoals Bitcoin of andere cryptocurrencies, zijn geen wettig betaalmiddel in Canada. Alleen de Canadese dollar wordt in Canada als officiële valuta beschouwd.

De Currency Act definieert wettig betaalmiddel.

Wettig betaalmiddel wordt gedefinieerd als:

Bankbiljetten uitgegeven door de Bank of Canada onder de Bank of Canada Act

Munten uitgegeven onder de Royal Canadian Mint Act

Digitale valuta’s worden niet ondersteund door een regering of centrale autoriteit, zoals de Bank of Canada.

Financiële instellingen, zoals banken of kredietverenigingen, beheren of houden geen toezicht op digitale valuta.