Meerkeuze vragen

Om je voor te bereiden op het meerkeuzegedeelte van de theorie-test, moet je het onderstaande bronmateriaal raadplegen. Onderaan deze pagina staan ook officiële oefentests voor automobilisten en motorrijders.

De verkeersregels

De verkeersregelscode is essentieel om te lezen. Veel van de regels in de Code zijn wettelijke vereisten en als u deze regels niet naleeft, pleegt u een strafbaar feit. U krijgt mogelijk een boete, krijgt strafpunten op uw rijbewijs of wordt gediskwalificeerd om te rijden. In de ernstigste gevallen wordt u mogelijk naar de gevangenis gestuurd.

Het kennen en toepassen van de regels in de verkeersregels kan het aantal verkeersslachtoffers aanzienlijk verminderen.

Ken uw verkeersborden

Verkeersborden spelen een cruciale rol bij het sturen, informeren en beheersen van het gedrag van weggebruikers. Het is dus ook een belangrijk onderdeel van het theorie examen van CBR. Dit om de wegen voor iedereen zo veilig mogelijk te maken en kennis van alle verkeersborden essentieel te maken.

Er zijn drie soorten verkeersborden:

  • Borden die bevelen geven
  • Borden die waarschuwen
  • Borden die informatie geven

Elk type heeft een andere vorm. Een andere gids voor de functie van een bord is de kleur.

DVSA essentiële vaardigheden

Driver & Vehicle Standards Agency (DVSA) produceert boeken op het gebied van essentiële vaardigheden. De boeken bieden alles wat je nodig hebt om levenslang veilig te leren autorijden of veilig te rijden en te blijven. De boeken bevatten:

Tekstgedeelten voor motorrijders, een gratis e-book voor automobilisten en volledige referenties om kandidaten te helpen leren en herzien

Vragen en antwoorden voor herziening, inclusief praktijk voor casestudy’s

De officiële DVSA-uitleg voor elke herzieningsvraag, zodat kandidaten het antwoord volledig kunnen begrijpen.