Ben je niet graag alleen? Wil je een partner? Dan biedt online dating je de mogelijkheid om er een te vinden. Online dating is echter geen wondermiddel en het kan wat moeite kosten om het type persoon te vinden dat bij u past. Evenzo, als u op zoek bent naar een huis, een appartement of een auto zoekt, kan het wat tijd en onderzoek kosten om de juiste te vinden.

1. Welke website of app te gebruiken

Er zijn veel verschillende dating-apps en sites om uit te kiezen, en naast de reguliere apps en sites zijn er ook veel nichesites. Hoewel sommige van deze sites in het begin misschien enigszins vreemd lijken, kunnen ze een zeer belangrijke plaats hebben voor degenen die tot specifieke nichegroepen behoren.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat u het geld of zelfs de tijd zou hebben om veel datingsites tegelijkertijd te gebruiken en daarom is het belangrijk om selectief te zijn in degenen die u gebruikt. Een veelgestelde vraag is altijd, wat is de beste site? Dit is natuurlijk een nogal moeilijke vraag om te beantwoorden, aangezien veel mensen verschillende voorkeuren hebben over de manier waarop ze daten. Een belangrijke manier waarop sites kunnen worden gecategoriseerd, is in termen van wat we zien- en schermsites kunnen noemen, waar daters beslissen over hun eigen keuzes en sites die algoritmen gebruiken die mensen proberen te matchen op relevante kenmerken. Verschillende soorten sites hebben verschillende effecten op de gepercipieerde controle van een dater en hun besluitvormingstevredenheid bij het daten.

Datingsites zoals de E-matching datingsite en de Novamore dating site zijn een goede plek om te beginnen als u geïnteresseerd bent in online dating.

2. Profielafbeeldingen

Het belang van eerste indrukken is algemeen bekend en daarom zal de manier waarop u uw datingprofiel opbouwt, invloed hebben op de manier waarop anderen u in eerste instantie zien en beoordelen. Dat gezegd hebbende, is de manier waarop sommige mensen hun datingprofielen opbouwen nogal verrassend. Dating onderzoeksbedrijf Dating Scout heeft enkele nogal ongebruikelijke bevindingen gepubliceerd. Bijvoorbeeld, in termen van profielfoto’s, tonen veel mannen afbeeldingen van zichzelf die wapens opleveren. Een profielfoto die ik ooit heb bekeken, ging zelfs vergezeld van het onderschrift ‘Ik behoud het recht om wapens te dragen, maar ik hou ook van lange strandwandelingen en nachten met een glas wijn.’ Bovendien komt een groot deel van de mannen voor in datingprofielfoto’s naast grote katten, hoewel dit gelukkig iets is dat veel datingsites nu hebben verboden. Ook verrassend is het aantal profielfoto’s van mensen met spek.

Er is veel advies over hoe u uw profiel kunt opbouwen, hoeveel foto’s u moet opnemen en wat ze moeten illustreren, maar dat valt buiten het bestek van dit artikel.