Wat u moet weten voordat u een tweedehands voertuig koopt

Waarde

Dit is een groot voordeel van gebruikte auto’s: ongeacht het merk of model, de waarde van uw glimmende nieuwe auto wordt minder op het moment dat u ermee wegrijdt en tegen het einde van het eerste jaar bijna een derde minder waard. ‘Een nieuwe auto kan binnen drie jaar tot 50 procent van zijn waarde verliezen’, zegt Smith.

Voor de prijs van een nieuw model op basisniveau kun je een duurdere tweedehandsversie van dezelfde auto kopen, zegt Smith: ‘Je betaalt ook minder aan verzekeringen en misschien zelfs aan registratie, afhankelijk van waar je woont. ” Bottom line? Je krijgt meer auto voor je geld als je tweedehands koopt.

 

Betrouwbaarheid

In het verleden hadden nieuwe auto’s een voorsprong op het gebied van betrouwbaarheid, omdat het moeilijk te zeggen was of dat opgestapelde gebruikte voertuig op het terrein een vermomde citroen was. Maar dankzij online services zoals Carfax en AutoCheck kunt u nu het voertuigidentificatienummer (VIN) invoeren en tegen een vergoeding de uitgebreide geschiedenis, inclusief routineservice, krijgen; of de auto was beschadigd bij een ongeval, overstroming of brand; Vorige eigenaren; overschrijven van kenteken, en of het voertuig ooit was gestolen en teruggevonden. Het kost ongeveer $ 40 voor één rapport, maar sommige dealers zullen de VIN-controle voor u uitvoeren. U kunt ook nagaan wat zijn de autokosten per maand.

Een VIN-controle toont u echter alleen incidenten en ongevallen die zijn gemeld. Laat de auto dus toch nakijken door een onafhankelijke dealer die u vertrouwt. ‘Als een dealer dat niet toestaat, voel je dan gemachtigd om weg te lopen’, zegt Smith.

 

Veiligheidsvoorzieningen

Het goede nieuws voor vrijwel alle autokopers is dat, tenzij je een echte oudje koopt, elk voertuig dat je krijgt, gebruikt of nieuw is, de kale basis heeft zoals airbags en antiblokkeerremmen. Maar merk op dat de afgelopen jaren een explosie van hightech-functies hebben veroorzaakt om bestuurders te helpen veilig te blijven en ongevallen te voorkomen, waaronder achteruitrijcamera’s, waarschuwing voor aanrijdingen, automatisch noodremsysteem, voetgangersdetectie, waarschuwing voor het verlaten van rijstroken, adaptieve cruisecontrol en meer. Dat zijn waardevolle dingen.