Terwijl bitcoin stijgt, zeggen analisten dat $ 15.000 misschien wel een nieuwe mijlpaal is op weg naar hogere prijzen.

First Mover: Resistance is futile omdat Bitcoin $ 15K overtreedt, Crypto Greedy

 

Bitcoin was lager en stopte na een driedaagse rally waarbij de prijzen de $ 16.000 naderden, het hoogste niveau sinds begin 2018. waar bitcoins kopen online?

 

Door de recente rally is de grootste cryptocurrency 116% gestegen in het jaar tot nu toe, en sommige bullish marktanalisten voor digitale activa keken al naar nog hogere niveaus. Denis Vinokourov, hoofd onderzoek bij de crypto prime broker Bequant, zei in een e-mail dat er in de komende dagen een kans bestaat dat de optiemarkt onder druk komt te staan ​​om de prijzen op te drijven.

 

 

“Dit, in combinatie met aanhoudende onzekerheid over de verkiezingsresultaten in de VS en de economische gevolgen van de heropleving van de Covid-pandemie, zou ons naar $ 17.000 kunnen duwen”, zei hij.

 

Op traditionele markten waren Amerikaanse futures lager, in afwachting van een nauwkeurig bekeken overheidsrapport dat vrijdag uitkwam over werkgelegenheidstrends in oktober. Goud steeg 0,3% tot $ 1.956 per ounce.

 

btc-chart-above-15k

Bitcoin-prijsgrafiek met een stijging van meer dan $ 15.000 voor het eerst sinds begin 2018.

Markt beweegt

Terwijl bitcoin (BTC, -0,11%) boven de $ 15.000 schoot, zochten analisten donderdag terug in de 11-jarige geschiedenis van de cryptocurrency voor aanwijzingen over wat er daarna komt.

 

De prijzen zijn dit jaar al verdubbeld, net als in 2019, en bitcoin wordt nu openlijk besproken door wereldwijde banken zoals Deutsche Bank als ‘s werelds best presterende asset. Veel waarnemers zeggen dat de prijsbewegingen willekeurig zijn en niet noodzakelijkerwijs verband houden met brede macro-economische trends. Hoewel de relatie aan de zwakkere kant blijft, is de correlatie tussen de prijsbewegingen van de cryptocurrency en traditionele markten het grootste deel van dit jaar toegenomen. welke crypto kopen 2020?

 

En het investeringsverhaal dat marketeers voor bitcoinfondsen pitchen, ziet er momenteel behoorlijk sterk uit: niet alleen is de cryptocurrency door veel bulls gecast als de toekomst van geld en misschien een bedreiging voor het bestaande financiële systeem, maar het is ook gepositioneerd als een inflatiehedge. in een tijd waarin de Federal Reserve en andere centrale banken biljoenen dollars aan geld drukken om markten en economieën te stimuleren, met weinig duidelijke tekenen van enige vertraging.

 

Nu is er een overtuiging onder veel handelaren dat de angst om iets te missen, of FOMO, een snellere acceptatie van cryptocurrencies door zowel particuliere als institutionele beleggers zou kunnen stimuleren – en de prijzen snel naar een nieuw recordhoogte boven $ 20.000 zou kunnen leiden.

 

Dat is waar de geschiedenisles om de hoek komt kijken. Zoals sommige analisten deze week hebben aangegeven, zijn de bitcoin-prijzen nu een gebied betreden dat ze zo zelden eerder hebben bezocht dat beleggers prijsgrafiekpatronen lezen – een veel gevolgde praktijk onder cryptohandelaren die bekend staat als ‘technisch analyse ”- zie gemakkelijk te herkennen stoppunten tussen $ 15.000 en $ 20.000.

 

“De technische opzet is al een tijdje aan het opbouwen en het is eindelijk doorgebroken”, vertelde Mati Greenspan, oprichter van het deviezen- en cryptocurrency-analysebedrijf Quantum Economics, aan abonnees in een e-mail.

 

koersafsluiting-geschiedenis-door-leverl

Prijsafsluitingsgeschiedenis per niveau

De bovenstaande schermafbeelding van het digitale-activamarktanalysebedrijf Messari laat zien dat bitcoin eerder slechts 20 dagen boven het prijsniveau van $ 15.000 handelde, allemaal in 2017.

 

En het was inderdaad krachtig: zodra het $ 15.000-niveau werd overschreden, schoot bitcoin snel omhoog naar het hoogste punt ooit in de buurt van $ 20.000.

 

Matt Blom, hoofd verkoop en handel bij de digitale activabedrijf Diginex, noemde het een “prijsvacuüm”. Dus de speculatie is nu dat er misschien een herhaling in de kaarten zit.

 

Dit kan allemaal wensdenken zijn van handelaren die analisten en investeerders zijn die echt niet meer inzicht in de toekomst hebben dan wie dan ook en die het geluk hebben om op de markten voor digitale activa te zijn in een tijd waarin het snelgroeiende ecosysteem er een van lijkt te zijn de weinige sectoren die echt floreren.

 

angst-en-hebzucht

Een langzame, gestage opmars is misschien overtuigender voor nieuwkomers en de ‘cryptovaluta’ dan een snelle opmars naar de top die snel wordt omgekeerd. Hoe het ook zij, de heersende stemming op de markt duwt slechts een maand geleden naar “extreme hebzucht” van “angst”.

 

“De argumenten voor bitcoin worden elke dag sterker”, aldus Messari. “Verzet is zinloos.”

 

Als die er al is.

 

Bitcoin horloge

no-retail-fomo-2

Wereldwijde zoekopdrachten op trefwoorden “Bitcoin-prijs” sinds 2015.

Webzoekgegevens suggereren dat de populaire interesse in bitcoin op een normaal niveau blijft, ondanks een scherpe prijslly tot bijna $ 16.000.

 

 

De topcryptocurrency heeft de afgelopen vier weken een winst van bijna 50% behaald om begin vrijdag te handelen tot $ 15.971, een niveau dat voor het laatst werd gezien tijdens de bull market razernij tussen december 2017 en januari 2018.

 

Sommige waarnemers zeggen dat de rally nu hoger wordt gedreven door hebzucht in de detailhandel en de angst om iets te missen, ook wel bekend als FOMO. Google-gegevens suggereren echter anders.

 

Google Trends, een barometer die wordt gebruikt om de algemene interesse in trending topics te meten, retourneert momenteel een waarde van 10 voor de wereldwijde zoekopdracht ‘bitcoin price’.

 

Dat is aanzienlijk lager dan de waarde van 93 die begin december 2017 werd waargenomen na de recordbreuk van bitcoin boven $ 15.000. De huidige waarde is ook lager dan de piek van 19 die werd waargenomen in de tweede week van mei, toen bitcoin zijn derde mijnbeloning “halvering” onderging.

 

De gegevens van Google suggereren dat particuliere beleggers kalm zijn over de recente rally van bitcoin en dat de markt nog lang niet in een staat van bull-razernij verkeert.

 

Omdat de belangstelling van de bevolking nog steeds relatief laag is, lijkt het veilig om te zeggen dat FOMO de markt nog moet veroveren en dat de aanhoudende institutionele rally benen heeft.